Skip to main content

UKK

Mitä käyttöjärjestelmiä tuetaan?

LUXORplug ja LUXORplay ovat yhteensopivia Microsoft Windows 7 – Windows 10, 32 bitin ja 64 bitin kanssa. Lisäksi LUXORplay-sovellus on saatavilla Android-järjestelmille (versiosta 4.4 alkaen) ja iOS-järjestelmille (versiosta 9.x alkaen).

Varmistaaksesi, että voit aina käyttää LUXORliving-järjestelmääsi uusimmilla toiminnoilla ja täydessä laajuudessaan, suosittelemme vähintään Android-versiota 10. LUXORliving-järjestelmäsi toimii edelleen vanhemmissa Android-versioissa. Huomaa kuitenkin, että emme voi enää tukea vanhempia Android-versioita.

Mitä muuta tarvitsen ohjatakseni LUXORlivingiä sovelluksen kautta?

Tarvitset lähiverkkoyhteyden WLAN-reitittimesi ja IP1-järjestelmäkeskuksen välillä sekä LUXORplayn mobiililaitteellasi tai Windows-tietokoneellasi.

Tarvitaanko LUXORplay-sovelluksen käyttöön internet-yhteys?

Et periaatteessa muuta. Yhteys ja toiminta tapahtuvat paikallisverkossa, eivätkä ne ole riippuvaisia Internet-yhteydestä.

Voinko käyttää LUXORlivingiä liikkeellä ollessani?

Kyllä, KNX Smart Home System LUXORliving -järjestelmää voidaan käyttää myös etänä Internetin kautta Theben Cloudin avulla. Saksassa sijaitsevan BSI-sertifioidun datakeskuksen ansiosta on aina taattu maksimaalinen tietoturva ja luotettava suoja manipulointia vastaan. Vaihtoehtoisesti etäkäyttö voi tapahtua myös asiakaskohtaisen VPN-yhteyden kautta.

Mitä tapahtuu, kun järjestelmän keskusyksikön IP1 yhteys katkaistaan?

LUXORliving-järjestelmän hajautetun älykkyyden ansiosta kaikki perustoiminnot säilyvät paikan päällä olevien hallintalaitteiden kautta. Lisätoiminnot, kuten aika- ja scenejen ohjaus sekä LUXORplay-sovelluksen kautta tapahtuva käyttö, perustuvat sen sijaan järjestelmän keskukseen.

Voinko integroida IP-kameran järjestelmään?

LUXORplay-sovelluksen “App-Link”-toiminto mahdollistaa IP-kameroiden integroinnin. Voit joko “linkittää” IP-kamerasi tuotekohtaisen sovelluksen*) tai näyttää kameran kuvan suoraan selaimessa.
*) vain Android-järjestelmille

Tarvitsenko ylimääräisiä, mahdollisesti maksullisia lisenssejä LUXORlivingiin?

Ei, LUXORlivingin LUXORplug- ja LUXORplay-sovellukset ovat saatavilla ilmaiseksi. Ainoastaan etäkäyttö Theben Cloudin kautta on maksullista vuoden kuluttua.

Onko älykotijärjestelmän viestintä turvallista?

Kyllä. Järjestelmässä käytetään avointa KNX-standardia, joka on ollut vakiintunut kiinteistöautomaation alalla jo vuosikymmeniä. Radioviestintä on salattu (AES-128 CCM-salaus). LUXORliving-älykotijärjestelmä käy säännöllisesti läpi VDE-sertifioinnin tietoturvan osalta. Muun muassa järjestelmän ohjauskeskus, pilvi ja käyttäjäsovellukset testataan salakuuntelun, manipuloinnin, luvattoman käytön ja tietojen katoamisen estämiseksi.

Voidaanko käyttäjille antaa tiettyjä oikeuksia?

Kyllä, “järjestelmänvalvojana” kirjautunut käyttäjä voi luoda lisäkäyttäjiä LUXORplay-sovellukseen. Näille annetaan yksilölliset kirjautumistiedot ja käyttäjäkohtaiset oikeudet. Jos et esimerkiksi halua, että lapsesi ei voi käyttää “Central OFF” -toimintoa, määritä tämä yksinkertaisesti käyttäjähallinnassa.

Voinko loppukäyttäjänäkin tehdä asetukset itse?

Ilman muuta. Monet asetukset voidaan tehdä suoraan LUXORplay-sovelluksessa, kuten luoda aikaohjelmia tai yksittäisiä kohtauksia, aktivoida ja deaktivoida aurinkosuojaustoiminto ja paljon muuta.

Kuinka monta käyttäjää voi käyttää järjestelmää samanaikaisesti LUXORplay-sovelluksessa?

Järjestelmää voi käyttää samanaikaisesti enintään 5 käyttäjää. Huomaa, että latausajat pitenevät useiden samanaikaisten yhteyksien yhteydessä.

Miten yksittäisiä toimintoja käytetään paikan päällä?

Käyttö tapahtuu iON-painikeantureilla tai tavanomaisilla painikkeilla, jotka on integroitu järjestelmään painikeliitäntöjen tai binääritulojen kautta. Ohjaus tapahtuu aina painikkeilla. Ainoastaan “kytkentätoiminnon” osalta käyttäjä voi valita “painikkeen” ja “liiketunnistimen” (kytkin) välillä. Vaihtoehtoisesti järjestelmää voidaan käyttää myös ääniavustajien Amazon Alexa tai Google Assistant kautta.

Kuinka monta kohtausta voidaan tallentaa ja hallita?

32 yksittäistä kohtausta voidaan tallentaa ja palauttaa.

Ovatko scenet säädettävissä ja ohjattavissa LUXORplay:n lisäksi myös painikkeilla?

Kohtaukset asetetaan yleensä yksilöllisesti LUXORplay-sovelluksessa. Kohtaus voidaan avata joko LUXORplay-sovelluksesta tai painikkeella. Painike on yksinkertaisesti nimettävä “toimintatilanteen aktivointi” LUXORplugissa, ja se voidaan määrittää mihin tahansa toimintatilanteeseen LUXORplayssa. Tätä toimintatilanteen aktivointia voidaan ohjata myös IFTTT:n tai Home Connect Plus:in kautta.

Voidaanko kaihtimet siirtää ennalta määritettyyn asentoon?

Kyllä. Toimintatilanneohjaus mahdollistaa kaihtimien siirtämisen ennalta määriteltyyn asentoon yhdellä napin painalluksella, oli kyse sitten yhdestä tai useammasta kaihtimesta.

Miten huoneen lämpötilaa säädetään LUXORliving älykotijärjestelmässä?

Huonelämpötila havaitaan iON-painikkeilla tai LUXORliving R718 huonetermostaatin avulla. Vaihtoehtoisesti huonelämpötila voidaan havaita LUXORliving T4- tai T8-painikeliitännän lämpötila-anturilla. Lämpötila asetetaan iON8-painikkeen, LUXORliving R718 huonetermostaatin tai LUXORplay-sovelluksen kautta.

Mitä valonlähteitä voidaan ohjata LUXORliving-himmennystoimilaitteilla?

LUXORliving D1-, D2- ja D4-himmennystoimilaitteet sekä D1 RF on suunniteltu hehku- ja halogeenilampuille sekä himmennettäville LED-lampuille. Erityistä huomiota on kiinnitetty LED-lamppujen himmennykseen, joita voidaan himmentää välkkymättä ja portaattomasti LUXORliving-järjestelmässä. Lisäksi DALI-liitännällä varustetut valaisimet voidaan integroida DALI-toimilaite D4 DALI avulla.

Miten minulle ilmoitetaan päivityksistä?

LUXORplay- ja LUXORplug-sovelluksia kehitetään ja laajennetaan jatkuvasti. LUXORplay-sovellus päivittyy automaattisesti sovelluskaupoista (Apple Store / Google Play Store). Saat myös vastaavan ilmoituksen.

LUXORplug tarkistaa kerran päivässä ohjelman käynnistyessä, onko uudempi versio saatavilla. Päätät sitten itse, haluatko päivittää sovelluksen.

LUXORliving IP1-järjestelmäkeskuksen päivitykset voidaan tarkistaa ja hakea LUXORplay-sovelluksesta. Vaihtoehtoisesti saatavilla oleva päivitys julkaistaan LUXORplugin uusimman version yhteydessä. Kun järjestelmää ohjelmoidaan ensimmäistä kertaa, IP1-versio tarkistetaan ensin ja päivitetään tarvittaessa.

Mistä löydän lisätietoja äykotijärjestelmä LUXORliving:istä?

Käytettävissäsi on erilaisia tietolähteitä, kuten järjestelmän käyttöopas ja erilaisia video-opastuksia.
Voit tietenkin myös ottaa meihin yhteyttä suoraan milloin tahansa. Kollegamme auttavat sinua mielellään numerossa 07474 692369 tai hotline@theben.de. Voit ottaa yhteyttä LUXORliving-kumppaniyritykseen lähelläsi.

Voiko LUXORliving:iin integroida myös kolmannen osapuolen tuotteita?

Kyllä, LUXORliving:ia voidaan joustavasti laajentaa erilaisilla teknologioilla ja palveluilla, kuten iHaus IoT-alustalla, yli 700 IFTTT-palvelulla, Bosch Home Connect Plus-palvelulla sekä EI Electronicsilla savuhälyttimien integroinnilla. Myös ääniohjaus Amazon Alexan ja Google Assistantin kautta on mahdollista.

Workshops Icon

Video-oppaat

Haluatko tietää lisää LUXORliving-teknologiasta, komponenteista, käyttöönotosta ja käytöstä? Opetusvideot auttavat sinua.

Video-Tutorials Icon - blau/weiss
Videoihin